Resultaten

 

2013:

Veroordeling telecomoperator tot een schadevergoeding van bijna 10.000 EUR wegens de niet-tijdige reparatie van de telefoondiensten van een callcenter. Zonder succes had de operator “overmacht” ingeroepen omdat de telefoonlijnen waren uitgevallen in de kerstperiode ten gevolge van een auto-ongeval (auto die een centrale had aangereden).

2014:

Rechtbank van koophandel van Turnhout velt vonnis waarin zeer duidelijk gepreciseerd wordt dat het consumentenrecht integraal van toepassing is op de verkoop van honden en katten door professionele verkopers aan consumenten. De verkoper in kwestie wordt veroordeeld wegens de verkoop van een hond met waterhoofd (hydrocephalus).

 

2015:

De ingeslagen weg wordt gevolgd: zeer vele rechtbanken passen consumentenrecht toe op de verkoop van honden en katten door professionele verkopers aan consumenten.

2016:

Mijlpaal: Hof van Cassatie vernietigt vonnis Vredegerecht Tielt dat stelde dat het consumentenrecht niet van toepassing zou zijn op de verkoop van honden en katten aan consumenten.

Mijlpaal: Anthony Godfroid komt op ontvankelijke wijze tussen voor GAIA in een geschil tussen een Tsjechische hondenexporteur en het Vlaams Gewest.

Groot strafonderzoek wordt ingesteld tegen malafide hondenimporteur.

Succes voor het Grondwettelijk Hof: Waals verbod op de verkoop en de productie van dieren die louter omwille van hun vacht worden gehouden wordt grondwettig verklaard.

2017:

Europese mijlpaal: Een Belgische grootschalige importeur van te jonge en zieke puppy’s wordt veroordeeld tot 200.000 euro (samengesteld uit boetes en een verbeurdverklaring van 191.000 EUR

2018:

Verschillende vergunningen worden niet toegekend die aangevraagd waren door grootschalige importeurs en doorverkopers van honden en katten. In de provincies Limburg en Antwerpen.

Met succes wordt een dame bijgestaan die werd beschuldigd van “ontvoering” van een hond.

Hondenverkrachter wordt veroordeeld tot verbod om nog dieren te houden en tot een gevangenisstraf met geldboetes.